Like to follow Xaviera's news & adventures?

Subscribe to Xaviera's Friends and Fans newsletter and receive 2 to 3 updates per year.

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

To protect your privacy we use Mailchimp to send Newsletters.

postmark mailchimp red

 You can unsubscribe at anytime.

Nieuwsbrief 2022

BOB GUCCIONE – PENTHOUSE MAGAZINE – CALL ME MADAM COLUMN XAVIERA EN ZIJN DOOD OP 79 JARIGE LEEFTIJD 20 OKTOBER 2010

“ Het begon allemaal met een vriendelijk  telefoontje in 1971 van Bob nadat hij me had opgespoord in Amsterdam...”

bobRedactionele opmerking: Bij puur toeval trof ik Xaviera’s laatste nieuwsbrief in mijn inbox aan, de ochtend dat legendarische Penthouse uitgever Bob Guccione overleed. Misschien creëerde mijn brein onbewust een connectie hiermee.  Ik stuurde haar een email  terug met het verzoek een interview met haar  te doen. Ik heb The Happy Hooker jarenlang gevolgd. Het lijkt me heel veel werk om Xaviera Hollander te zijn. 

En al  na een paar uur  ontving ik  een leuk bericht terug van ’s werelds beroemdste madam. Ze maakte geen melding van een interview, maar misschien beter nog, zijn er haar geschreven herinneringen aan haar vorige werkgever, Bob Guccione met haar goedkeuring ze te gebruiken. Kismet, denk ik bij mezelf. Bedankt.

“Dat zegt  zo een beetje alles over  mijn  werk voor  zijn blad.” laat ze weten. En dit is wat ze te zeggen had. —Jeff Schult

Door Xaviera Hollander

In memoriam, Bob Guccione—de man die me 35 jaar geleden had aangenomen als “seks adviseuse of wel penologe” voor zijn Penthouse magazine is niet meer.   Samen creëerden we de column: “Call Me Madam”, waarmee ik, Xaviera Hollander, bekend van The Happy Hooker, in mijn rol als “de sexpert ” mijn naam zelfs nog meer vestigde dan met het schrijven van die wereldberoemde bestseller. Bob zorgde ervoor dat mijn naam gedurende meer dan een kwart eeuw in de belangstelling bleef, feitelijk voor de volle 35 jaar dat ik de column schreef. Vermoedelijk was ik de langst zittende columniste in de geschiedenis van de seksbladen.

Het begon allemaal met een vriendelijk telefoontje in 1971 van Bob, nadat hij me had opgespoord in Amsterdam, terwijl hij  net  naar London   was  verhuisd. Ik moest door toedoen van de Amerikaanse overheid met mijn staart tussen mijn benen het land verlaten-  - zogezegd, maar niet eerder dan dat ik The Happy Hooker tot het uiterste had gepromoot, waardoor ik miljoenen boeken heb kunnen verkopen. Bob’s nieuwe Penthouse Club, zijn personeel, wat leden en een dozijn Penthouse Pets ontvingen me met open armen. Ik verbleef verscheidene weken als eregast in zijn prachtige privé Penthouse appartement. Daar ontmoette ik ook zijn nieuwe liefde: Kathy Keeton, een petite blondine die oorspronkelijk een Zuid Afrikaanse stripper  was en ook net bij hem ingetrokken was.

Het gerucht gaat dat Bob haar opzocht in haar kleedkamer na een spectaculaire striptease, alwaar hij de Wall Street Journal op een stoel zag liggen. Hij moet toen gedacht hebben: “Ha, een stripper met hersens!” Vanaf dat moment was het bekeken. Zij waren een stel tot aan haar dood een paar jaar later. Zij  assisteerde  hem jarenlang   met een tijdschrift dat ging over gezond eten en leven, met daarnaast een wetenschappelijk getint tijdschrift met de naam Omni. Hoe triest dat juist Kathy, gezondheids guru als ze was - die wel intussen diverse boezem vergrotingen had ondergaan - kwam te overlijden door… borst kanker.

Ik bleef dat jaar in Londen en had er inmiddels mijn eigen plek gevonden in het beroemde Chelsea hotel. Regelmatig zocht ik Bob en Kathy op en was aanwezig op de vele fantastische, afgeladen Penthouse feesten vol amusement. Dit waren de dagen van Burt Reynolds, die  destijds  naakt had geposeerd voor Cosmopolitan en Gloria Steinem, die het feministische blad Ms. opstartte. Wat ik zo waardeerde in Bob was, dat hij ten alle tijde een heer bleef. Wanneer hij achter iemands rug affaires had, deed hij dat discreet. Hij was altijd onberispelijk gekleed, bezat  inloop kasten met honderden paren schoenen en laarzen, hij kon bij wijze van spreken Imelda Marcos laten blozen, wanneer het op schoeisel aankwam.

Zijn colberts en hemden waren even onberispelijk als kleurrijk—en ik kan me niet herinneren hem ooit in pyjama’s gezien te hebben. Misschien wel in zijn eigen slaapvertrek, maar hij gaf er absoluut geen interviews in, zoals zijn rivaal Hugh Hefner dat wel deed. Ik heb overigens ook meerdere bezoeken afgelegd aan zijn imposante Playboy imperium!!) Bob was een getalenteerd fotograaf en ik herinner me nog goed hoeveel plezier we allemaal hadden toen hij een nieuwe Penthouse Club opende in Joegoslavië, op het eiland Krk  . Daar nam hij zijn Penthouse meisjes mee naar toe, de bergen in of hij verkoos de prachtige strandgrotten, waar hij vervolgens schitterende foto’s nam, merendeels van de mooie, pure Joegoslavische meisjes, die nauwelijks make-up nodig hadden en in tegenstelling tot zijn Amerikaanse modellen geen borstvergrotingen hadden ondergaan.

Waar ik van hield was dat het Penthouse model van de maand jarenlang wat schaamhaar liet zien, daar Bob - van Italiaanse komaf - mij had opgebiecht van harige meisjes te houden. Ook was ik blij te zien dat de meeste Penthouse Pets veel meer “au naturel” waren dan de opgepompte Playboy Bunnies. Hij wist ook naaktheid opwindender te maken door zijn meisjes zelden volkomen naakt te fotograferen, maar ze een klein detail mee te geven, zoals een parelketting, lang haar, een shawl of een doorschijnende negligé.

Jarenlang heb ik duizenden vragen beantwoord van voornamelijk heteroseksuele lezers. Ik werd door de juridische afdeling geїnstrueerd NIET te schrijven over mannen die ervan hielden zich te kleden als vrouwen (travestieten), noch over paren die van anale seks genoten, want dat kon leiden to AIDS... evenals onderwerpen over squirting en gouden regens waren taboe. En terwijl ik mij noodgedwongen hield aan deze nogal achterhaalde /ouderwetse regels, doken er plotseling in zijn blad steeds meer werkelijk overduidelijke foto’s op waarvan sommige zelfs MIJ wisten te schockeren.

Ik veronderstel dat Bob besloot de concurrentie aan te gaan met Larry Flynt’s Hustler Magazine, dat toen al vele jaren tot ver over-the-top ging, maar het kostte hem adverteerders, die besloten dat Penthouse té vulgair werd naar hun zin en alle advertenties introkken. Ironisch genoeg, kan Bob’s liefde voor kunst wel eens zijn ondergang zijn geweest. Hij had een paar maal verkeerde investeringen gedaan, onder andere in de film Caligula. Hij had een goede smaak voor schilderijen en gaf een fortuin uit aan zijn uitgebreide kunst collectie. Langzaam maar zeker stuurde Penthouse af op een ramp en Guccione moest het zinkende schip verlaten. Ik werd gesommeerd te stoppen met mijn column, temeer daar mensen steeds minder aandacht bleken te kunnen opbrengen om mijn soms grappige, dan weer serieuze antwoorden en anekdotes te lezen.

Ik ging verder met het schrijven van nog minstens een dozijn erotische boeken en tevens begon ik met het produceren van Engelstalig theater, zowel in de theaters te Amsterdam als in Marbella (Spanje). Ook begon ik mijn  succesvolle  Bohemien  Bed en Bordeel... oh, sorry ik bedoel natuurlijk Bed en Breakfast  Xaviera’s Happy House te beheren, waar tot op heden  vele fans van de Happy Hooker en Penthouse periode me komen opzoeken om te luisteren naar mijn verhalen van de dagen vóórdat AIDS het seksleven van zovelen verpestte en toen seks nog leuk was  en er  geen me too schandalen  bestonden. 

Bedankt Bob, dat je me op de wereldkaart hebt gezet. Ik ben blij nog zo nu en dan contact te hebben met een paar van jouw vrienden en familieleden. Vaya con dios - God zij met je.

 Dit frivole leventje lijkt allemaal leuk en gemakkelijk, maar er komt heel wat voor kijken en het wordt langzamerhand een behoorlijk grote financiële aderlating. James, mijn butler en kok is, als hij niet te dronken of stoned is, meestal wel capabel om deze meute mensen te laven en voeren.   De Penthouse column, die ik 35 jaar lang geschreven heb en waar ik een heerlijk ruim salaris mee verdiende, is opeens weggevallen. Men doet “het” niet meer met Penthouse pets op papier. Het internet heeft zijn intrede gedaan met pornosites en chatrooms. De oplage van bladen als Penthouse en Playboy zakt als een baksteen. Mijn maandelijkse bijdrage wordt ze te duur en ik weiger voor minder geld te werken.

Mijn baas Bob Guccione hield er vroeger nog ethische regels op na: “Xaviera, niet schrijven over mannen in vrouwenkleren, dat vindt ons hetero publiek niet mannelijk genoeg.” “Xaviera, niet schrijven over anale seks, dat werkt Aids in de hand, Xaviera, geen woord over bestialiteit of incest, dat is helemaal tegen de wet.  “Xaviera, ook niets noemen over seks met kleine kinderen, dan kunnen we het blad wel meteen opdoeken.  En als laatste nog: “Ook geen vragen beantwoorden over plas - en poepseks, bah, dat is echt niets voor ons publiek“

IK HOU ME AL EEUWEN AAN DEZE REGELS, hoewel ik zelf graag verandering wil brengen in mijn column. Bepaalde vrijheden die ik neem worden meteen door het legal department in de kiem gesmoord. In een gesprek met Bob Guccione dat ik uiteindelijk weet te bewerkstelligen, - want onze Penthouse goeroe in New York is nog moeilijker te bereiken dan God - vertelt hij me dat ik wel mag schrijven over een man met meerdere vrouwen, maar liever niet over een vrouw met meerdere mannen.

Homofilie onder mannen is een taboe voor dit herenblad, maar lesbische activiteiten dat mag weer wel, want dat is kennelijk een van de meest voorkomende fantasieën des mans.

Over interraciale seks wordt me ook meegedeeld dat ik me daar beter niet mee bezig kan houden. De meeste mannen die Penthouse lezen blijken blank te zijn. Dat er duizenden blanke vrouwen zijn die fantaseren over grote welgeschapen donkere heren, dat mag kennelijk niet onder het oog van de gemiddelde Amerikaanse lezer komen.

Veel gestelde vragen, die ik door de jaren heen heb beantwoord luiden als volgt:
’’Lieve Mevrouw Hollander. Mijn pik is te groot - Mijn pik is te klein - ik kom te snel klaar of ik kan helemaal niet klaar komen.”
Maar de meest voorkomende vraag is nog steeds:

“BEN IK NORMAAL omdat ik graag mijn vrouw in bed zie met een andere vrouw of... dat ik haar graag in hoge hakken en jarretel de deur zie openen als ik ’s avonds na mijn werk thuis kom.”

Etc, etc. vult u het zelf maar in. Wat gebeurde  er echter vlak voor ik ontslagen werd bij Penthouse?

Bob, die inmiddels de zeventig gepasseerd is, en meer faceliften gehad heeft dan Cher, wordt steeds gewaagder met zijn foto’s van zijn geliefde Pets. Hij schiet nog regelmatig zelf de centerfolds. Opeens verschijnen er WEL foto’s over onderwerpen waarover ik van hem niet mocht schrijven. Er zijn steeds meer hardcore plaatjes te zien in zijn blad. O.a. over plas-seks en ook foto’s van erecte piemels en zelfs foto’s van kerels die hun zaad over de gezichten of borsten van de vrouwelijke modellen spuiten. Haast ieder model heeft een volledig kaal geschoren kutje en siliconenborsten zijn aan de orde van de dag. De dames beginnen steeds meer op klonen van elkaar te lijken. Gevolg van deze kinky wending van het blad is, dat diverse grote bedrijven die bij Guccione jaarlijks hun waar adverteren in de Penthouse, zich één voor één terug trekken, omdat de inhoud van Penthouse Magazine ze te ranzig wordt. Resultaat is dat Penthouse Magazine in de kortste tijd aan de rand van faillissement staat en het blad na een half jaar wikken en wegen uiteindelijk door een groep energieke en zakelijke mensen wordt overgenomen, die de Penthouse een volledige facelift willen geven: het blad moet jonger, dynamischer, minder sexy, en beslist minder grof worden.

Bob Guccione wordt met allerlei goede beloftes en een gigantisch salaris de laan uit gestuurd, om na verloop van nog geen jaar te merken dat hij niet alleen zijn imperium kwijt is, maar ook zijn prachtige Town house in Manhattan dat voor vele fotosessies als achtergrond fungeerde. Van een fantastisch salaris is al evenmin sprake. Hij wordt geforceerd veel van zijn kunstwerken te verkopen en verhuist uiteindelijk gedesillusioneerd naar Florida, waar hij de banden met Guccione junior, die hem jaren niet meer wilde spreken, weer aanhaalt.

BOB EN AL GOLDSTEIN VAN SCREW MAGAZINE FAAM hebben een paar dingen met elkaar gemeen. Ze hebben beiden jarenlang grote hoogten bereikt in de seksindustrie en trokken zich, nadat ze van hun voetstuk gevallen zijn, terug in het zonnige Florida, waarbij Guccione zijn waardigheid heeft behouden en nog genoeg geld over had om prettig te leven, maar Al Goldstein totaal geruïneerd en verloederd uit de strijd is gekomen. Xaviera Hollander verdwijnt gelijktijdig met haar ex-baas uit het beeld van Penthouse magazine. Volgens Bob is mijn Call me Madam advies column de langst durende column in de geschiedenis van seksbladen en wel 36 jaar. Ik ben eigenlijk allang blij deze column niet meer te hoeven schrijven: het gehalte brieven van lezers werd steeds slechter en ik ben al die vragen, die allemaal min of meer op elkaar beginnen te lijken na zoveel jaar, goed beu.

Het lijkt wel of de gemiddelde Amerikaan zijn naam amper nog kan spellen, want brieven schrijven of e-mails sturen zit er niet meer echt in. En een samenhangend verhaal over seks, daar schijnt niemand meer kaas van gegeten te hebben. Een team van pientere vrienden en vriendinnen van me, die allemaal behoorlijk veel aan seks doen in hun leven, helpt me het laatste jaar door het tekort aan echt goede brieven heen en we schrijven als zogenaamd X team met ons allen eindelijk intelligente en geestige vragen, die ik dan op mijn manier weer beantwoord.

Nu die periode als columniste voor goed achter me ligt, realiseer ik me hoe moeilijk het is om zo maar even een nieuwe seksadvies column voor een ander blad binnen te halen. Ik ben hierdoor dus wel in een klap een smak inkomen kwijt. De verkoop van boeken is niet meer wat het ooit geweest is uiteraard na zoveel jaar! Natuurlijk heb ik mijn hard verdiende geld prima geïnvesteerd in mijn twee hypotheekvrije huizen in Holland en Spanje, maar de kachel moet ook branden en de kosten gaan door, jaar in jaar uit. Van de Happy Cooker evenementen en mijn theateractiviteiten ben ik wel wijzer maar geen cent rijker geworden. Vadertje tijd tikt door. Ik loop tegen de zestig en heb een schat van een vriendin die me met alles en nog wat bijstaat, maar ook zij heeft geen idee hoe ik aan een nieuwe bron van inkomsten kan komen totdat… ze dus deze City Mundo advertentie leest. Vanaf dat moment verandert mijn leven totaal.

BOB GUCCIONE – PENTHOUSE MAGAZINE – CALL ME MADAM COLUM ··· EN ZIJN DOOD. Het begon allemaal met een vriendelijk telefoontje van Bob nadat hij me had opgespoord in Amsterdam...” Redactionele opmerking: Bij puur toeval trof ik Xaviera’s laatste nieuwsbrief in mijn in box aan, de ochtend dat legendarische Penthouse uitgever Bob Guccione overleed. Misschien creëerde mijn brein onbewust een connectie hiermee, dat is althans de enige verklaring die ik heb om via de ’Beantwoorden’ toets snel een berichtje naar Xaviera te sturen, terloops te vragen om een interview, alsof ik verwachtte dat zij het werkelijk zou lezen en reageren.

Beroemde mensen leiden vaak een druk leven en bekijken geen e-mails, die zijn geschreven in antwoord op een nieuwsbrief. Ik heb The Happy Hooker jarenlang gevolgd. Het lijkt me heel veel werk om Xaviera Hollander te zijn. Maar reeds een paar uur later ontving ik een leuk bericht terug van ’s werelds beroemdste madam. Ze maakte geen melding van een interview, maar misschien beter nog, wees ze op haar geschreven herinneringen aan haar vorige werkgever, Bob Guccione die ik met haar goedkeuring mocht gebruiken. Kismet, denk ik bij mezelf. Bedankt. “Dat zegt zo een beetje alles over mijn werk voor zijn blad.” laat ze weten. En dit is wat ze te zeggen had. —Jeff Schult

 

 

call me madam logoEn hier is  een van de redenen waarom  ik u op de hoogte heb gesteld van de  achtergrond over  mijn jarenlange  sex advies column  CALL ME MADAM. Nu ik kort geleden  de laatste hand gelegd heb aan twee nieuwe boeken over mijn ontstuimige leven van de laatste 40 jaar,  kwam ik  tijdens  een opruim middag bij mij thuis  een paar  dozen tegen  vol met Penthouse magazines,die ik in de periode van 35 jaar heb  geschreven.. Ik heb  er  zelfs al een  ondeugend boekje van laten maken dat heet 

Xaviera Hollanders  Guide to sex…or 69 orgasmic  ways to pleasure  a woman . Samen met wat vrienden hebben we  deze tijdschriften nauwkeurig uitgezocht of ze  nog in  goede staat waren en ja hoor, ik heb er  zelfs  diverse in Nederlands,  Engels, Duits  en Frans.

Voor diegenen, die mij zich nog kunnen herinneren als Xaviera Hollander, de vrouw die de Happy Hooker heeft geschreven of zo nu en dan een Penthouse Magazine aanschaften en mijn sex advies column CALL ME MADAM tegen kwamen... heb ik goed nieuws. Ik vond namelijk recentelijk op mijn grote zolder een enorme stapel met Penthouse Magazines in verschillende talen, zoals Nederlands, Engels, Duits en Spaans.

Ik heb een verrassing voor die liefhebbers en wel dat ik ze te koop aanbied aan mijn fans voor de schappelijke prijs van euro 20 per Penthouse of euro 100 voor 6 Penthouses. Postage is euro 18.

Ik zal ieder blad zelf tekenen met een opdracht voor degene die het blad krijgt en doe er zelfs een door mij gesigneerde foto bij van mezelf uit de Happy Hooker tijd.

Binnen enkele maanden hoop ik twee nieuwe dikke boeken klaar te hebben in het nederlands en engels uit de WALL TALK SERIE. Als u zich in laat schrijven op mijn mail chimp nieuwsbrief zult u hierover binnekort van me horen!

Als u nog interesse heeft in enige andere dingen,  die ik geschreven heb of de documentaire van mijn leven  wilt zien, ga dan naar mijn webshop https://www.xavierahollander.com  waar van alles te koop staat wat met mij te maken heeft!!

Meer dan 35 jaar was Xaviera Hollander de seksexpert, familievriend en vaak psycholoog van Penthouse Magazine, 's werelds meest vooruitstrevende en provocerende maandblad voor mannen. In tegenstelling tot de Playboy-concurrent stond Penthouse niet bekend om zijn interviews, maar om diepgaande en soms gevreesde onderzoeksjournalistiek en natuurlijk Xaviera's taboe doorbrekende seks advies column Call me Madam waarin lezers haar hun diepste geheimen toevertrouwden. Kenmerkend voor de afbeeldingen in Penthouse was de artistieke fotografie van hoofdredacteur en kunstenaar Bob Guccione, die hiervoor schilder technieken gebruikte.

 

 

Jarenlang heeft Xaviera haar exemplaren bewaard van de edities waaraan ze heeft meegewerkt. Nu is het tijd om het te delen met fans van het legendarische maandblad. Haar CALL ME MADAM-columns verschenen in verschillende landen in verschillende talen. Hier is een verscheidenheid aan talen waaruit u kunt kiezen. Xaviera heeft besloten die tijdschriften, die ze jarenlang zorgvuldig heeft bewaard aan haar lezers, te koop aan te bieden. Wat maakt deze tijdschriften anders dan andere?! Mevrouw Hollander zal elk van haar Call me Madam-columns voor u TEKENEN, en u zelfs een gesigneerde foto van haar zelf sturen tijdens de Happy Hooker-dagen in New York in de jaren zeventig. Als U geïnteresseerd bent in enkele van haar eigen boeken die ze in de loop der jaren heeft geschreven, aarzel dan niet om haar officiële website https://www.xavierahollander.com te bezoeken en haar webshop te vinden met meer informatie over haar werk. bestel nu... bij This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.met uw volledige e-mailadres en adres!

Liefs, Xaviera Hollander

Xaviera's Happy House B&B

David

David

Sleeps 2 people. Cozy - intimate atmosphere, king size bed that can also be made up as two single beds - radio,TV and Wi-Fi. Hairdryer, coffee and tea makers in all rooms, private bathroom and toilet.

Read More ...

Goliath

Goliath

Sleeps 2 to 3 people - a spacious room, artistically decorated with king size bed, round table and four chairs, refrigerator, terrace, radio and TV as well as Wi-Fi. Coffee and tea maker in room as well as hairdryer. Private bathroom and toilet.

Read More ...

Happy House B&B Amsterdam

Happy House B&B Amsterdam

Xaviera’s Happy House is the ideal bohemian place to stay at in Amsterdam for a few days, no matter why you come here: for a naughty romantic weekend, a congress at the Rai or simply as a tourist with wife and or kids. When looking for the perfect...

Read More ...

Stadionweg 17, Amsterdam, Noord Holland - 1077RV, The Netherlands